۱۸ آذر ۱۳۹۹ ۱۸:۲۸
کد خبر: ۲۹۸۴۲۰
کانون عترت
کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی عمده فعالیت‌هایتش را تشریح کرد.

به گزارش عطنا به نقل از ایکنا، کارشناس فعالیت‌های دینی و قرآنی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اثرات هم‌افزایی دانشجویان فعال حوزه قرآن و عترت در تمامی دانشگاه‌های کشور گفت: تعداد فراوانی دانشجوی قاری، حافظ و ... داریم که اگر هم‌فکر و هم‌سو شوند، مخاطبان بسیار زیادی جذب فعالیت‌های کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها خواهند شد.

حسین نوروزی، کارشناس فعالیت‌های دینی و قرآنی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با ایکنا، گفت: کانون‌های قرآن و عترت در دانشگاه‌ها از نخستین مراکزی هستند که جهت اجرا و گرامیداشت مناسبت‌های مذهبی، مسابقات و کلاس‌های آموزش قرآن تأسیس شدند. کانون دانشگاه علامه طباطبایی نیز به‌ دلیل حضور دانشجویان فعال قرآنی و حمایت مسئولان دانشگاه، همواره بین کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های کشور برجسته و تأثیرگذار بوده است.

وی اظهار کرد: کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی، زیر نظر واحد فعالیت‌های دینی و قرآنی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فعالیت می‌کند و سالانه اعضای مجمع کانون، اعضای شورای مرکزی و اعضای شورای مرکزی نیز دبیر کانون را انتخاب می‌کنند.

نوروزی ادامه داد: سعی کرده‌ایم امکانات گسترده‌ای را در اختیار فعالان مذهبی و قرآنی قرار دهیم.  امتیاز خوبی که اعضای کانون دارند این است که در پردیس مرکزی و دانشکده‌های ادبیات، اقتصاد و علوم اجتماعی صاحب دفتر، برای عضوگیری و گسترش فعالیت‌ها هستند. با همکاری اعضای کانون، اساتید قرآنی و مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌، فعالیت‌ها را برنامه‌ریزی می‌کنیم و در تلاشیم از تمامی نظرها و نقدها بهره‌مند شویم.

تصویب اساسنامه شورای برنامه‌ریزی فعالیت‌های مذهبی دانشگاه


وی اظهار کرد: برای نخستین‌بار در بین دانشگاه‌های کشور، «اساسنامه شورای برنامه‌ریزی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی» را جهت برنامه‌ریزی و توسعه فعالیت‌های مذهبی دانشگاه با حضور رئیس دانشگاه و معاونان ایشان تصویب کردیم و در ماه‌های آینده این شورا در بالاترین سطح، تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری فعالیت‌های قرآنی را انجام خواهد داد که این مسئله باعث افزایش حمایت‌ها و رشد کمی و کیفی فعالیت‌ها می‌شود.

نوروزی درباره آسیب‌شناسی برنامه‌های حال حاضر کانون‌های قرآن و عترت افزود: اتحاد بین کانون‌ها و هم‌افزایی دانشجویان دوستدار قرآن و عترت در تمامی دانشگاه‌های سطح کشور جهت افزایش مخاطبان و اثرگذاری برنامه‌ها در دانشگاه‌ها نکته مهمی است. به این مسئله فکر کنید که تعداد زیادی دانشجوی قاری، حافظ و دغدغه‌مند قرآن و عترت در دانشگاه‌ها هستند که اگر با هم متحد شده و برنامه‌ریزی خوبی داشته باشند، می‌توانند مخاطبان زیادی را جذب فعالیت‌ها کنند و اثرگذاری خوبی در جامعه داشته باشند.

اولویت‌دهی به تنوع در برنامه‌ها


وی ادامه داد: نکته دیگر تولید محتوای جدید و خلاقانه با مشورت اساتید علوم قرآن و حدیث و روحانیان برجسته است. ایجاد تنوع در برنامه‌های مذهبی و قرآنی با توجه به نیازهای روز جامعه باید در اولویت برنامه‌های قرآنی فعالان دانشجو باشد.

کارشناس قرآنی دانشگاه علامه با بیان اینکه نکته‌ای که متأسفانه بسیاری از همکاران کمتر توجه می‌کنند توجه و بهره‌گیری از ظرفیت سایر کانون‌های فرهنگی، هنری، ادبی و انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌هاست، اظهار کرد: تعداد زیادی از دانشجویان در دانشگاه‌ها عضو سایر تشکل‌های فرهنگی، علمی و سیاسی هستند که می‌توانیم با همکاری آن‌ها برنامه‌های قرآنی و مذهبی پرمخاطب و جذابی را برگزار کنیم که متأسفانه خیلی کم به این ظرفیت توجه می‌شود و در اکثر مواقع دوستان کانون‌های قرآنی، خودشان را جدا از سایر فعالان فرهنگی و علمی می‌دانند. قرآن می‌تواند پایه و اساس اتحاد تمام دانشجویان و فعالان باشد و همه بر اساس آن با هم متحد شوند.

برگزاری مسابقات از منابع نامعتبر؛ آسیب کانون‌ها


وی به ارائه پیشنهاداتی برای بهتر شدن فعالیت کانون‌ها پرداخت و گفت: توجه به متون اصیل دین مثل قرآن و نهج‌البلاغه و تفاسیر معتبر، نکته دیگری هست که همه باید به آن توجه کنیم. برخی از دوستان به‌ دلیل جذب مخاطب، کتاب‌های سطح پایین و دسته چندم که خیلی از علما آن‌ها را تأیید نمی‌کنند، انتخاب و براساس آن مسابقه برگزار می‌کنند، این آسیب می‌زند. هدف آشنایی خوب و درست دانشجویان با دین و قرآن باشد.

نوروزی بیان کرد: در دانشگاه علامه برنامه‌های متنوعی مانند مسابقه کتاب‌خوانی (تفسیر المیزان به صورت هفتگی هر هفته، هفت آیه) برگزار می‌شود. جشنواره‌های قرآنی ویژه دانشجویان و اساتید با نام رضوان نیز در حال برگزاری است. همچنین کلاس‌های آموزش روخوانی و حفظ قرآن با استقبال خوبی روبرو شده است. تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی از سوی دانشجویان و با همکاری اساتید دانشگاه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع پیامبر اکرم(ص) با همکاری انجمن علمی ـ دانشجویی علوم قرآن و حدیث و انجمن علمی روابط بین‌الملل، ارتباط با استادان مشاور کانون‌های مذهبی و برنامه‌ریزی برای ترم آتی، برگزاری مراسم تجلیل از فعالان قرآنی و برگزيدگان جشنواره ملی قرآن و عترت با حضور رئیس دانشگاه و مسئولان وزارت علوم نیز از برنامه‌های دیگر کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه بوده است.

نوروزی که در سی‌وسومین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت از او به عنوان کارشناس برتر قرآنی تجلیل شده است، در این رابطه اظهار کرد:  در آن مراسم همراه بنده از تعدادی از همکاران دانشگاه‌های دیگر نیز به‌عنوان کارشناسان برتر قرآنی تقدیر شد. علت این مسئله این بوده که طی چند سال اخیر جشنواره قرآن و عترت در دانشگاه علامه با همکاری کانون‌های فرهنگی مذهبی و اساتید قرآنی، (هر ساله بالای ۴۰۰ نفر) مخاطبان فراوانی داشته است و به‌ صورت میانگین هر ساله هفت نماینده برتر در مرحله سراسری مسابقات داشته‌ایم. همچنین برگزاری برنامه‌های متنوع و با کیفیت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت در چند سال اخیر از پرمخاطب‌ترین و خلاق‌ترین غرفه‌های نمایشگاه بوده‌ است.

وی در پایان عنوان کرد: از حمایت‌های همه‌جانبه مسئولان دانشگاه و همچنین از اساتید علوم قرآن و حدیث تشکر می‌کنم که در این مدت همیشه همراه با واحد قرآن و عترت دانشگاه و کانون‌های مذهبی در رشد و شکوفایی فعالیت‌های مذهبی نقش بسزایی داشته‌اند و امیدواریم، بتوانیم در سال‌های آتی نیز نه تنها در دانشگاه علامه طباطبایی، بلکه با همکاری سایر دانشگاه‌ها گام‌های مؤثری در راستای جذب مخاطب و رشد فعالیت‌های مذهبی برداریم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
المپیک 2024
ژاپن۲ - آلمان۳
در رقابت های والیبال المپیک پاریس ۲۰۲۴ :

ژاپن۲ - آلمان۳

تیم ملی والیبال ژاپن در اولین بازی خود در رقابت های المپیک پاریس در مقابل آلمان شکست خورد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار